Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله حسینی‌مازندرانی با بیان‌اینکه ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و معضلات فرهنگی ضعف توکل در افراد است، گفت: یادمان می‌رود که قرآن فرموده: اگر خدا نخواهد هیچ سود و ضرری به ما نمی‌رسد.

آیت الله «سید رضا حسینی مازندرانی» در گفت و گو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش توکل به خداوند در کسب فضائل اخلاقی و مراتب علمی، اظهار کرد: معنای توکل این است که باور کنیم، خداوند از رگ کردن به ما نزدیک تر است «نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرید» (سوره ق، آیه ۱۶) و کسی که به خداوند توکل کند، به همه چیز می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقل می کنند، شخصی می خواست گناه کند که فردی به او گفت: خجالت نمی کشی، در برابر پنج نفر می خواهی این گناه را انجام دهی؟ پرسید: این افراد کجا هستند؟ پاسخ داد: خداوند و دو فرشته ای که مراقب شما و دو فرشته ای که مراقب بنده هستند.      این استاد اخلاق حوزه علمیه اضافه کرد: از کلام الهی در سوره طلاق، آیه ۱۰۰، در سوره فاطر، آیه ۱۵، سوره انعام، آیات ۱۴ و ۱۷، و سوره یونس، آیه ۱۰۷، استفاده می شود هر کس بر خداوند توکل کند موفق می شود. البته این واقعیت در روح و جان برخی از گروه های مردم حاکم نشده است که اگر بود، شاهد انبوهی از آسیب های اجتماعی و معضلات فرهنگی در کشور نبودیم.     وی افزود: قرآن می فرماید: «يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ» این در حالی است که عده ای کار خود را به دیگران واگذار می کنند. ضعف ایمان و ضعف تقوا موجب عدم توکل انسان ها به خداوند می شود. «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ» کسی که تقوا دارد دستی به سوی غیر از خداوند دراز نمی کند‌.      تولیت حوزه علمیه امام حسین (ع) شهر ری ادامه داد: خداوند در قرآن می پرسد «آیا غیر از خداوند برای خود ولی و سرپرستی انتخاب می کنید؟ خداوند خالق آسمان ها و زمین است.» عابدی که اهل نماز شب و روزه داری بود، هنگام اذان مغرب، چیزی برای افطار پیدا نکرد، لذا نزد گبری رفت و قرص نانی گرفت. سگی دنبال او رفت و عابد، نان را به او داد و گفت: من یک قرص نان از صاحبت گرفتم که آن را هم به تو دادم، تو چقدر بی حیا هستی؟ سگ به زبان آمد و گفت: چشم هایت را بمال، تو که شب ها عبادت می کنی و روزها روزه می گیری، چگونه نزد یک گبر آمدی؟ تو مگر خداوند نداری که به یک گبر پناه آوردی؟! من شبانه روز در خانه گبر هستم ولی سر و صدایی ندارم. گاهی یک مشت استخوان می دهد و گاهی هم چیزی نمی دهد. چگونه چیزی برای افطار پیدا نکردی، نزد یک‌ گبر آمدی؟ (منبع: منازل الآخرت، شیخ عباس قمی).     این استاد اخلاق حوزه علمیه امام حسین (ع) اضافه کرد: قرآن می فرماید: «اگر خدا بخواهد به تو زیانی برساند هیچ کس نمی تواند جلوی آن را بگیرد و آن ضرر را جبران کند مگر خداوند. اکر خداوند بخواهد سودی به تو برساند نیز هیج کسی نمی تواند جلوی آن را بگیرد». پروردگار تمام فرزندان و دارایی حضرت ایوب پیامبر را از او گرفت. این پیغمبر (ص) از شهر خارج شد. همسرش گفت: با این وضعیت چه کنیم؟ شیطان در قامت همسر ایوب ظاهر شد و گفت: فلان کار را انجام بده تا تمام مشکلاتت برطرف شود. البته ایوب، آن را را انجام نداد. خداوند متعال به خاطر توکلی که عیوب نبی داشت، همه چیز را به او برگرداند و مشکلاتش رفع شد.  

وی اظهار کرد: حضرت ابراهیم همه بت ها را شکست و تبر را بر گردن بت بزرگ قرار داد. مردم به او گفتند چرا این کار را کردی؟ ابراهیم پاسخ داد: این چه خدایی است که نمی تواند به شما بگوید چه کسی سایر بت ها را شکسته است؟! خلاصه، آتشی برافروختند تا ابراهیم را بسوزانند. وقتی این پیامبر را می خواستند داخل آتش بیاندازند، جبرئیل به ایشان گفت، آیا درخواستی داری؟ گفت: خیر، فقط بر خداوند توکل می کنم.‌ با اراده الهی، آتش به گلستان تبدیل شد. (منبع: مجمع البیان). حضرت ابراهیم نیز به خاطر توکل بر خداوند، از آتش نجات یافت «قُلْنا يا نارُ كُونِى بَرْداً وَ سَلاماً عَلى إِبْراهِيمَ؛ و ما گفتیم، ای آتش! سرد و سالم بر ابراهیم باش» (سوره انبیا، آیه ۶۹). بنابراین همگان همچون حضرت ابراهیم، فقط باید بر خداوند توکل کنند که «تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ».

 

حسینی مازندرانی افزود: پیامبر اسلام (ص) درباره جایگاه توکل در زندگی انسان ها فرمودند «قوی ترین افراد، کسانی هستند که بر خداوند توکل می کنند» (بحارالانوار، جلد ۷۱، ص ۱۵۱/ مستدرک الوسائل، ج ۲، ص ۲۸۸). امیرالمومنین (ع) فرمودند: «اصل قوه القلب التوکل علی الله؛ ریشه قوت قلب، توکل بر خدا است» (فهرست غرر، ص ۴۱۸، حدیث شماره ۳۰۸۲).     

امام جماعت مسجد امام حسین (ع) شهر ری در پایان، طلاب را به رعایت تقوی الهی، و جدیت در مطالعه و پژوهش توصیه و خاطرنشان کرد: طلاب باید به فکر ادامه تحصیل باشند تا در جایگاه یک عالم ربانی و باتقوی و مرجع تقلید، به اسلام، انقلاب اسلامی و مردم خدمت کنند. طلاب، باید به فکر درس خواندن برای خداوند باشند زیرا علم بی تقوی، فایده ای ندارد: «يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ».

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهادت سردار سلیمانی شهادت سردار سلیمانی مسجد شهادت سردار سلیمانی مسجد شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی سردار سلیمانی سردار سلیمانی هواپیما توکل به خدا آیت الله حسینی مازندرانی سبک زندگی اسلامی درس اخلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۰۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهدبا بیان اینکه تکدی‌گری به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می‌شود،گفت: برهمین اساس، طبق قانون، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان در معابر شهری، با همکاری نیروی انتظامی را در دستورکار خود داریم.

مهدی ابراهیمی  افزود: در سال گذشته بیش از ۴۷۰۰ نفر متکدی در سطح شهر شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شده‌اند. ۷۵ درصد این افراد مرد، ۱۹ درصد زن و ۶ درصد نیز کودکان زیر ۱۸ سال هستند.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهدگفت: متاسفانه تست اعتیاد بیش از ۱۸۹۰ نفر از متکدیان مثبت بوده که با هماهنگی مقام قضایی و همکاری بهزیستی به کمپ‌های درمان اعتیاد رایگان و دولتی تحویل شده‌اند.

ابراهیمی افزود: علاوه بر این، ساماندهی متکدیان اطراف حرم مطهر رضوی نیز با همکاری مسئولین مربوطه صورت گرفته در همین قالب، بیش از ۷۹۰ نفر به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند.

وی گفت: متاسفانه شایع‌ترین موضوع در پدیده تکدی‌گری، سوءاستفاده از احساسات زائرین و مجاوران است که متکدیان حرفه‌ای با شیوه‌های متنوع و مختلفی همچون استفاده از عروسک به‌جای نوزاد و تغییر ظاهر از مرد به زن، تکدی‌گری می‌ کنند.

 

دیگر خبرها

  • استقرار ناوگان امور اجرایی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم
  • بازدید استاندار گیلان از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم
  • ۵۰ چادر برای اسکان حادثه دیدگان آتش‌سوزی روستای امام‌زاده ابراهیم برپا می‌شود
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب برای بررسی خسارت حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب جهت بررسی خسارات حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند