Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@14:07:09 GMT

آیا موضوعات آیات قرآنی همه تکراری است؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۰۳۳۹

آیا موضوعات آیات قرآنی همه تکراری است؟

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید محمدتقی مدرسی، از مراجع معظم تقلید و مفسر تفسیر هدایت در اولین جلسه تفسیر و تدبر در سوره ابراهیم در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۱ هجری قمری که به صورت ضبط تلویزیونی از دفتر کربلای معلی معظم له در شبکه های اجتماعی پخش شد، با اشاره به خطبه پیامبراکرم (ص) در آخرین جمعه ماه شعبان گفت: در آخرین جمعه از ماه مبارک شعبان، پیامبر اکرم (ص) ضمن خطبه ای، مردم را بشارت دادند و فرمودند: «وَ هُوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیافَهِ اللَّهِ»، ماهی که در آن به ضیافت خدا خوانده شده اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه مبارک رمضان ماهی است که شما همگی برای ضیافت خدا فراخوانده شدید.

این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به چگونگی پذیرایی خداوند از بندگانش در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در هر ضیافتی پذیرایی هست و پذیرایی خداوند از ما بندگان ضعیف و ذلیل و فقیر در این ماه چیست؟ آنچه از آیات قرآن از سوره بقره استفاده می شود، سه موضوع قرآن، روزه و دعا برای پذیرایی خداوند در ماه رمضان از بندگان خود بیان شده است.

وی ادامه داد: خدا این چنین فرموده است: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدیً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدی‏ وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ…»، ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده برای هدایت بشر و برای راهنمایی و امتیاز حق از باطل، پس هر که دریابد ماه رمضان را باید آن را روزه بدارد. و در ادامه در آیه بعد خداوند می فرماید: «وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ ۖ أُجِیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ»، و چون بندگان من (از دوری و نزدیکی) از تو پرسند، (بدانند که) من به آنها نزدیکم، هرگاه کسی مرا خواند دعای او را اجابت کنم. پس این سه مطلب اوّل قرآن، دوّم روزه گرفتن و روزه داری و سوّم استجابت دعا، سه چیزی است که خداوند در این ماه از بندگان خود پذیرایی می کند.

آیت الله العظمی مدرسی با اشاره به سنت برگزاری جلسات تفسیر و تدبر در قرآن در ماه مبارک رمضان گفت: ما بر سنت هر ساله که در خدمت برادران و خواهران مؤمن در ماه مبارک رمضان سر مائده‎ای از موائد قرآن می نشینیم و بهره‎ای از آیات قرآن بر اساس تدبر نصیب ما می کرد؛ امسال هم سعی داریم در سوره ابراهیم تدبرات و تأملاتی داشته باشیم و ان شاءالله بتوانیم بهره خوبی از این سوره کریمه در این ماه ضیافت الله ببریم.

مفسر تفسیر هدایت با طرح این سؤال که حضرت ابراهیم (ع) کیست؟ درباره شخصیت این پیامبر گفت: حضرت ابراهیم (ع) شخصی است که سُنبل بت شکنی جهان است. ابراهیم آن شخصی است که به تنهایی اُمتی بود، یک شخص اما کل امت یکتا پرستی را در یک برهه از زمان داشت. قرآن هم درباره حضرت ابراهیم (ع) می فرماید: «إِنَّ إِبْرَاهِیمَ کَانَ أُمَّهً قَانِتًا لِلَّهِ حَنِیفًا وَلَمْ یَکُ مِنَ الْمُشْرِکِینَ».

وی ادامه داد: حضرت ابراهیم (ع) شخصی بود که بدن را برای سوختن در آتش محیا کرد، بچه را برای کشته شدن در راه خدا آماده کرد، زن و بچه‎اش را برای اقامه نماز به صحرایی بی کشت و زرغ برد، که قرآن می فرماید: «رَبَّنَا إِنِّی أَسْکَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتِی بِوَادٍ غَیْرِ ذِی زَرْعٍ عِنْدَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِیُقِیمُوا الصَّلَاهَ»، پروردگارا، من برخی از ذرّیّه و فرزندان خود را به وادی بی‌کشت و زرعی نزد بیت‌الحرام تو مسکن دادم، پروردگارا، تا نماز را به پا دارند.

آیت الله مدرسی خدایی شدن انسان را یکی از محورهای موضوعی سوره ابراهیم دانست و گفت: حضرت ابراهیم (ع) کسی بود که تمام وجودش در راه خدا بود و یک انسان خدایی بود. در بحث‎های آینده عرض می کنیم که یکی از محورهای اساسی سوره ابراهیم این است که چگونه انسان، انسانی خدایی و «صِبْغَهَ اللَّهِ»، شود. و همچنین بوی الهی در او تجلّی کند؛ که این یکی از محورهای اساسی این سوره است و محورهای دیگری هم دارد.

مفسر تفسیر هدایت با طرح این سؤال که آیا موضوعات آیات قرآنی همه تکراری است؟ در جواب گفت: سؤالی که درباره محورهای مطرح شده در سوره های قرآن پیش می آید، که غالباً بعضی‎ها این چنین تصور دارند که موضوعات تمام آیات تکراری است و همان توحید و وعده به آخرت است که در هر سوره ای تکرار می شود. اما باید یک حقیقت را بدانید که آیات قرآن آیات متشابهات است، به این معنا که قرآن حقایق واحده را از راه های مختلف و بر مبنای تجلّیاتِ مختلف آن حقایق را بیان می کند و ما را متذکر می کند، که این مسئله بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: اینکه قرآن در سوره های مختلف همان حقایق را بازگو می کند، برای این است که اولاً از بُعدهای مختلف تجلّیات آن را بیان می کند، دوّماً اینکه ما بشر بتوانیم یک ولادت جدیدی برای خود ترمیم کنیم و در شخصیت خود تحولی ایجاد کنیم، که این حقایق را نه تنها باور کنیم، بلکه آن را وجدان کنیم تا این حقایق در حقیقت ما اثرعمیق بگذارد. شاید به این دلیل باشد که قرآن می فرماید: آیات قرآن متشابه همان حقیقت است و از یک زاویه جدید و تجلّی جدید بیان می‎شود.

آیت الله مدرسی در پایان اولین جلسه تدبر در سوره ابراهیم گفت: این بحث مقدماتی بود برای ورود به سوره ابراهیم که در آینده بحث‎هایی پیرامون سوره ابراهیم بیان خواهد شد. که هدف ما در این ماه مبارک رمضان این است که تحوّل حقیقی در ما شکل بگیرد و ما نزدیک‎تر به خدا و خداگونه شده و رنگ خدا، بوی خدا، تحوّل خدایی در ما ایجاد شود، که ان شاءالله خواهد شد.

کد خبر 4911897

منبع: مهر

کلیدواژه: تفسیر قرآن حضرت ابراهیم ع ویروس کرونا ماه مبارك رمضان کنفرانس بین المللی ماه رمضان ۹۹ قرآن پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات شیوع کرونا فضای مجازی معرفی کتاب شبکه چهار سیما نشست علمی فلسفه مسلمانان سازمان تبلیغات اسلامی ماه مبارک رمضان حضرت ابراهیم سوره ابراهیم آیات قرآن آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۰۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل

اولین نمایشگاه ملی قرآن کریم با شعار "جامعه افغانی، تربیت قرآنی" به مدت هفت روز باهدف انس با قرآن و ترویج معارف قرآنی در قصر دارالامان کابل برگزار شد.

عبداللطیف نظری؛ معین مسلکی وزارت اقتصاد طالبان، این نمایشگاه را در ترویج ارزش‌های اسلامی و معارف قرآنی مهم خواند و گفت: مهم‌ترین رسالت ما این است که نسل جوان ما با ارزش‌های اسلامی و قرآنی آشنا شوند.

او گفت: اگر به ارزش‌های قرآنی عمل کنیم، همواره به‌عنوان یک ملت سرفراز باقی خواهیم ماند.

مفتی شفیع الله ثاقب، رییس دعوت و ارشاد وزارت سرحدات، اقوام و قبایل حکومت طالبان هم در این نمایشگاه گفت: قرآن کریم کتابی است که تا قیام قیامت ماندگار و راهنمای بشریت خواهد ماند.

او نیز بر اتحاد مردم تاکید کرد و گفت: قرآن کریم محور وحدت و اخوت میان امت اسلامی است

این نمایشگاه با حضور فرهنگیان، اساتید حوزه و دانشگاه و شماری از مقام‌های حکومتی گشایش یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان شیراز آغاز شد
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • احزاب ویژگی‌های حزب‌الله را از آیات و روایات استخراج و به‌ کار بندند
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی